Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Wandelfit

Wat is Wandelfit?
Wandelfit bestaat uit wandelen met daarnaast een veelheid aan bewegingen, waarbij o.a. gewerkt wordt aan coördinatie, lenigheid, snelheid, uithoudingsvermogen, evenwicht en kracht. Het wandelen vindt plaats op de baan, dus op een vlakke en zachte ondergrond, en geregeld wandelen we ook in het bos. We trainen het hele jaar rond en altijd buiten! Bijna iedereen kan dit Wandelfit-programma doen, of je nu slecht ter been bent, wellicht wat te zwaar of wat dan ook.

Proberen?
Er kan 4 keer gratis meegedaan worden, daarna kun je gebruik maken van een proefabonnement van € 25,00 voor 3 maanden. Hierna wordt een lidmaatschap met een laagdrempelig tarief aangeboden! Voor minima bestaat voor BAV Wandelfit-deelnemers ook de mogelijkheid van een bijdrage uit het Volwassenensport/Cultuurfonds.

U kunt meer informatie vragen bij de BAV, de heer Wim Oostveen, telefoon 06-12664473, of e-mailen naar: wandelfit@bav-baarn.nl.

Een training bestaat meestal uit de volgende onderdelen:

  • We starten met inlopen en Warming-up oefeningen;
  • Daarna wandelopdrachten, meestal in een spelvorm en met materialen zoals bal, stok, steps, horden, gewichtjes, elastieken, etc. Iedere week zijn er andere coördinatie-oefeningen en opdrachten die ook goed zijn voor de hersenen en de training van het geheugen;
  • Hierna volgt meestal een wandelopdracht met aandacht voor de looptechniek, tempowisselingen, minutenlopen, uitdagingslopen, etc.;
  • Afgesloten wordt met Cooling-down oefeningen, gericht op het rekken van de spieren om het lichaam langzaam weer tot rust te brengen.

Iedereen kan op eigen tempo en eigen intensiteit meedoen. Omdat er meestal op de atletiekbaan wordt getraind raak je nooit ver achterop. Wil je tussendoor even rusten, dan kan dat. Na een rustpauze kun je altijd weer aansluiten. Zijn de trainingen van een uur te lang voor je, dan stop je eerder en neem je plaats in het clubhuis of op het terras. Na afloop van de training is het tijd voor koffie en thee, als je dat wil. Je bent van harte welkom om een keertje mee te doen!

Geadviseerd wordt om twee keer per week te trainen. Structurele beweging zorgt namelijk voor een betere conditie en zo mogelijk minder (fysieke en mentale) klachten.

Er is op vier dagen training: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

s ochtends
10.00-11.00
’s middags
13.30-14.30
’s avonds
19.00-20.00
Maandagochtend   Maandagavond
  Dinsdagmiddag  
Donderdagochtend Donderdagmiddag  
Vrijdagochtend    

Enkele quotes van deelnemers:
“Soms moeten mensen worden afgeremd, anders gaan ze in hun enthousiasme over hun grenzen heen.”
“We zijn heel verschillende mensen, de leeftijd is ook divers maar het lijkt of je elkaar al heel lang kent.”
“Het prettige van Wandelfit is dat je nergens goed in hoeft te zijn.”
“Niet alleen het trainen is een leuke bezigheid, ook het sociale aspect heeft mij goed gedaan. Er wordt veel gelachen.”