Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Wandelfit

Wat is Wandelfit?

Wandelfit bestaat naast wandelen (op de atletiekbaan en dus een vlakke en zachte ondergrond) uit een veelheid aan bewegingen, waarbij gewerkt wordt aan coördinatie, lenigheid, snelheid, uithoudingsvermogen, evenwicht en kracht. En ter afwisseling wandelen we maandelijks ook in het bos.

Een training bestaat meestal uit de volgende onderdelen:

  • Inlopen
  • Warming Up oefeningen
  • 1etrainingskern  waarbij met diverse materialen, zoals bal, stok, steps, horden, medicinebal, dumbells (= gewichten), elastieken, etc. zeer gevarieerde oefeningen worden uitgevoerd
  • 2etrainingskern met wandelopdracht in de vorm van patronen lopen, spelvormen, tempowisselingen, minutenlopen, uitdagingslopen, etc.
  • Cooling Down waarin je langzaam tot rust komt en de spieren worden gerekt .

Iedereen kan op eigen tempo en eigen intensiteit meedoen. Omdat er meestal op de atletiekbaan wordt getraind raak je nooit (ver) achterop. Wil je bijvoorbeeld tussendoor even rusten, dan kan dat. Zijn de trainingen van een uur te lang voor je, dan stop je eerder en neem je plaats in het clubhuis of op het terras.

Na afloop van de training is er gelegenheid om gezamenlijk wat te drinken.

Geadviseerd wordt om twee keer per week te trainen. Structurele beweging zorgt namelijk voor een betere conditie en zo mogelijk minder (fysieke en mentale) klachten. Om de drie maanden wordt er een fit-test afgenomen (onder andere hartslag en snelheid worden gemeten) na het lopen van een parcours. Hierbij kan de vooruitgang in conditie worden vastgesteld.

Enkele quotes van deelnemers:

“Soms moeten mensen worden afgeremd, anders gaan ze in hun enthousiasme over hun grenzen heen”

”We zijn heel verschillende mensen, de leeftijd is ook divers maar het lijkt of je elkaar al heel lang kent”

“Het prettige van Wandelfit is dat je nergens goed in hoeft te zijn. Iedereen kan meedoen.”

“Niet alleen het trainen is een leuke bezigheid, ook het sociale aspect heeft mij heel goed gedaan”